St. Vrienden van Mikondo

Stichting Vrienden van Mikondo organiseert al 10 jaar de bloembollenactie bij Baltus Fundraising. De opbrengst van de actie gaat naar de ontwikkeling van de kleine school ‘la Tulipe’ in Congo. Secretaris Van Lohuizen vertelt over het succes:

“In Mikondo (achterstandswijk in Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo) is er een hoge werkloosheid en hierdoor is het onderwijs niet te betalen. In 2002 hebben we daarom de stichting ‘Vrienden van Mikondo’ opgericht. We wilden de kosten van de toen nog kleine school ‘La Tulipe’ dekken, zodat de kinderen de mogelijkheid zouden krijgen om naar school te gaan,” zegt dhr. Van Lohuizen, secretaris van Mikondo.

“Om geld voor La Tulipe in te zamelen zijn we bij Baltus Fundraising terecht gekomen. Wat bij het organiseren van een actie met Baltus Fundraising vooral leuk is, is dat je met een kleine groep in korte tijd veel voor elkaar kunt krijgen. Daarnaast heeft de actie ons een bepaalde naamsbekendheid gegeven. Mikondo wordt vaak samengevoegd met ‘oh die van de bloembollenactie’. Vandaar dat wij de actie blijven organiseren!” vertelt de enthousiaste secretaris.

mikondo

“Wij organiseren dit jaar voor de tiende keer op rij de bloembollenactie. In het eerste jaar dat we de actie organiseerde hebben we een omzet van €1.000, – behaald. Bij elke actie daarna werd onze winstmarge steeds hoger. Van dit geld hebben we in de afgelopen jaren een deel van de leermiddelen, uitbreiding van het gebouw en de salarissen van de leerkrachten betaald. Daarnaast zijn er zelfs computers aangeschaft en worden er ook alfabetiseringscursussen gehouden in de avonduren. Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen daar onderwijs krijgen die ze anders niet gehad zouden hebben. Hiermee hopen we de kinderen een goede basis in hun verdere leven te geven,” aldus dhr. Van Lohuizen.