Basisschool Maurice Rose

Basisschool Maurice Rose is inmiddels al tien jaar klant bij Baltus Fundraising. Ze organiseren de bloembollenactie elk najaar met de groepen 8 om het schoolkamp te financieren. Erik Theunissen, de leraar van de school, vertelt zijn verhaal:

“We waren een aantal jaren geleden op zoek naar een actie met een hoog rendement en kwamen terecht bij Baltus. We hadden een begroting gemaakt in de hoop dat wij er €900,- aan zouden overhouden. Er werden affiches gemaakt en formulieren besteld. Het belangrijkste was echter het motiveren van de kinderen: zij moesten uiteindelijk de bloembollen gaan verkopen. Onze verbazing was dan ook groot toen bleek dat we aan het einde van de actie er ruim €2.000,- aan overhielden. Hierdoor konden wij onze plannen rondom het schoolkamp geheel realiseren en daarna was er zelfs nog geld over!

Niet alleen over de financiële kant waren wij erg tevreden. Ook organisatorisch verliep het vlekkeloos. Dit kwam voornamelijk door de tips, de kant en klare bestelformulieren en folders die wij van de firma Baltus ontvingen. Ook de levering van de bloembollen, incl. de draagtassen, etc. was prima verzorgd! Natuurlijk was het tweede jaar de keuze snel gemaakt, de opbrengst hadden we voorzichtig begroot omdat we dachten dat de belangstelling na het eerste jaar wel minder zou zijn. De kinderen zelf dachten daar anders over en gingen de uitdaging aan. Dat is ze zeker gelukt, ze verkochten bloembollen voor maar liefst €9.000,-. Wij zouden geen andere actie kunnen bedenken die met relatief weinig inspanning, zo’n grote opbrengst oplevert. Inmiddels wordt de actie nu al 10 jaar georganiseerd en met succes!” aldus meester Erik.

Basisschool Maurice Rose