Basisschool De Stokland

Voor het onderhoud van onze speeltoestellen, nieuw speelgoed, reparaties van o.a. kinderfietsjes ed. organiseert onze school, B.S de Stokland, ieder jaar een actie om in de kosten te voorzien. Het is altijd weer de vraag; waar kunnen we op een handige manier snel veel geld mee verdienen en het moet natuurlijk nog leuk zijn voor de kinderen ook. Zij moeten het tenslotte verkopen….

We vonden via google de website van Baltus en waren het direct eens over de bollenactie in de gezellig gekleurde tasjes. Met het oog op moederdag was dit wel een leuk idee! Toen de flyers binnenkwamen waren we meteen erg enthousiast, het zag er gezellig, fris, kleurrijk en professioneel uit en niet geheel onbelangrijk; erg duidelijk. Op de voorkant stond een mooie fleurige foto van de 6 verschillende kleuren tasjes en op de achterkant de bestellijst. Makkie! Na de flyers besteld te hebben kregen we ook een handige informatiemap met voorbeeldbrieven, bestellijst en dergelijke erin. Het contact met Baltus was ook erg prettig!

De eerste geluiden vanuit de ouders waren divers; verschillende mensen vonden het toch wel wat prijzig en veel mensen vonden het er erg gezellig uit zien! Het was dus afwachten wat het op zou gaan leveren…zou het mee vallen of tegen??

Uiteindelijk hebben we voor bijna € 6000,- bloembollen tasjes verkocht, wat inhield dat de school € 2030,- overhield!!!

Een MEGA succes dus en boven ieders verwachting! Ook waren er leuke sleutelhangers voor de kinderen meegestuurd en een leuke tas met diverse leuke speeltjes; deze hebben we onder de beste verkopertjes verdeeld.

We hebben er met een team flink aan gewerkt om de bestellingen te totaliseren, na aflevering alles per kind klaar te zetten en daarna natuurlijk het geld te verzamelen en na te tellen. Het was wel veel, maar bovenal erg gezellig werk waar we veel voldoening van hebben! Een echte aanrader voor alle verenigingen en scholen.