Voorbeeld planning

Een goede actie organiseert u in minder dan 2 maanden tijd vanaf het moment dat u de folders in huis heeft tot aan het moment dat u de factuur voldoet. Sneller kan natuurlijk ook en wij adviseren ook om de actieperiode zo kort mogelijk te maken. In een korte actieperiode is het namelijk eenvoudig om iedereen gemotiveerd te houden. Denk hierbij aan 2 weken tijd voor de verkopers om bestellingen binnen te halen.

Filmster

Week 1
· Vraag bij Baltus Fundraising de folders aan, deze heeft u binnen enkele dagen in huis.
· Maak een begeleidende brief met hierin uitleg over de actie en bijvoorbeeld het doel van jullie actie! Zorg voor extra publiciteit door de bijgeleverde posters op te hangen of schrijf een redactioneel stukje in de plaatselijke krant.
· Informeer uw leden en leerlingen over de actie en deel de folders uit (houdt rekening met 5 folders per lid / leerling).

Week 2 & 3
· Moedig iedereen aan zoveel mogelijk te verkopen in deze 2 weken. Zorg dat iedereen op de hoogte is van de uiterste inleverdatum van de ingevulde bestelformulieren.
Laat de actie niet langer dan 2 weken duren. De aandacht verslapt dan.
Week 4
· Na 2 weken actietijd moeten de leden / leerlingen de ingevulde bestelformulieren weer inleveren. Zorg dat er één centraal inleverpunt is.
· Totaliseer de bestellijsten op één formulier of voer de bestellingen individueel in op onze internetsite: http://mijn.baltusfundraising.nl. Stuur de totaalbestelling per post naar: kanaalweg 83, 8171 LS Vaassen, onder vermelding van bloembollenactie.
· Vergeet niet aan te geven waar en wanneer u de bloembollen wilt ontvangen. Houdt rekening met 10 dagen levertijd.
Week 5
· De bloembollen worden geleverd. Zorg voor een ruimte waar u de individuele bestellingen klaar kunt maken. Werk met een team van ongeveer 5 mensen; te veel helpende handen maakt het onoverzichtelijk.
· Controleer de inhoud met de bijgeleverde pakbon en zorg daarna dat de bloembollen op soort en op volgorde worden gelegd.
· Begin met het klaarmaken van de bestellingen en bevestig de bestellijst ook aan het zakje. Dit voorkomt later veel fouten en onduidelijkheid.
· Deel ze uit aan de leden / leerlingen en zorg ervoor dat zij zo snel mogelijk de bloembollen bij de uiteindelijke klant afleveren i.v.m. de kwaliteit.
Week 6
· De factuur ontvangt u enkele dagen na de levering van de bloembollen. Op de factuur is uw korting al doorberekend.
· Zorg dat het factuurbedrag binnen 14 dagen wordt overgemaakt op de rekening van Baltus Fundraising.